Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроника

Колеги имам супер идиотски проблем с климата. Та значи гадната машинка пощуря и е със собствено мнение за движението на клапите (ако въобще сработят). Когато му задам да духа към стъклото например - духа в краката, ако му задам да духа в лицето духа на стъклото, а понякога в рамките на няколко дни си духа само в едно положение (задължително не в краката, там най рядко мога да го излъжа да вее). Ако например съм забравил парното включено да духа в краката, то на сутринта само се мести я на стъклото, я в лицето. Моторчетата преди две години когато я купих ги смазах, моля ви дайте идея за какво става дума и как да го отстраня, защото вече откачам. Имам неприятно усещане, че май проблема е в управлението, а не в моторчетата, но...
    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Re: Проблем с климатроника

Първоначално публикувано от Gligan
    Колеги имам супер идиотски проблем с климата. Та значи гадната машинка пощуря и е със собствено мнение за движението на клапите (ако въобще сработят). Когато му задам да духа към стъклото например - духа в краката, ако му задам да духа в лицето духа на стъклото, а понякога в рамките на няколко дни си духа само в едно положение (задължително не в краката, там най рядко мога да го излъжа да вее). Ако например съм забравил парното включено да духа в краката, то на сутринта само се мести я на стъклото, я в лицето. Моторчетата преди две години когато я купих ги смазах, моля ви дайте идея за какво става дума и как да го отстраня, защото вече откачам. Имам неприятно усещане, че май проблема е в управлението, а не в моторчетата, но...
    на моята алфа имах същия проблем .. знаеш ли каква цигания направих ? извадих моторчетата .. и ръчно с жилата си оправлявах въздушната струя .. така близо 2 месеца докато не ми писна да дърпам нагоре надолу .. и отидох да ми го направят като хората .. нови машинки

поздрави
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Comment

В какъв режим го прави това?Ауто,Екон или ръчно управление?Така както го описваш ми звучи като пулт за управление
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

elenkov за тази операция с нови машинки сваля ли се таблото.
        понеже и мойто парно не работи, как да стигно до тия жила за да си го нагласа

Comment

Е днеска точно пуснах снимки как се сменя редукторчето на клапата за парното
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
          X